Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Psychologie deel 2

Een reactie plaatsen

Iedereen ondervindt wel eens stress in zijn leven zoals een plotse verhuizing;  ziekte; verandering van job of zelfs door het verlies van een geliefde naaste. Deze gebeurtenissen brengen vaak gevoelens van bedroefdheid, angst, woede, frustatie en of paniek teweeg. In eerste instantie lijken de oorzaken allen verschillend van oorzaak maar de gemeenschappelijke factor is “verlies” oftewel “loss” in het Engels.

Ook bij plots haarverlies ontstaat er stress en geldt in zekere zin dat haaruitval an sich niet zo zeer het probleem is doch het eigenlijke probleem is meer het verlies  en de emotionele reactie(s) hierop.

Het lijkt eerder op een rouwproces , mensen verliezen niet alleen hun haar maar eerder iets van zichzelf. Zo wordt vitaal haar vaak geassocieerd met jeugdigheid. En hoeveel mensen willen er nu werkelijk vroeg oud uitzien!? Je kijkt in de spiegel en denkt bij jezelf: “dit ben ik eigenlijk niet “.

Nu, velen herkennen dit proces en deze gevoelens en menigeen komt hierover heen. Een kwestie van acceptatie, akkoord…

Maar wat nu met de mensen die niet zo goed kunnen accepteren? Wie helpt deze mensen er doorheen op weg naar een oplossing en hoeveel mensen weten niet waar ze terecht kunnen voor een eerlijk advies?

Het is verstandig als je met haarverlies te maken krijgt dat je bewust  bent van je eigen gevoelens en kwetsbaarheid. Dit geldt ook zeker tijdens een consult, laat je niet zomaar misleiden tijdens een gesprek of door allerlei commerciële advertenties die hierop in spelen.

Kortom wordt je bewust van je gevoelens / verlies en maak daarna een verstandige keus op zoek naar een oplossing.

Have a nice hair day!

Auteur: haartransplantatie (Fue & Fut) -haarchirurgie

Werkzaam als haarchirurg / Hair Restoration Surgeon. Gespecialiseerd in Esthetische -en reconstructieve haarchirurgie. Haartransplantatie FUE (& FUT), wenkbrauwtransplantatie en haaruitvalpreventie. Werkzaamheden bij haartransplantatie kliniek: > Eberson Hair Clinic (NL). www.ebersonhairclinic.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s