Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Tiger Woods aan de P.R.P. behandeling

2 reacties

Tiger Woods gaf in een vrij recent persbericht toe via een Canadese arts P.R.P.  (Platelet Rich Plasma) behandelingen te ontvangen…

deze P.R.P. behandelingen worden al enige jaren toegepast in de sportgeneeskunde om verwonding en/of het genezingsproces van een wond te versnellen.

Deze P.R.P. behandelingen worden ook al in een aantal haartransplantatie klinieken experimenteel gegeven aan hun patienten.

Hoe werkt dit? Gedurende de P.R.P. behandeling wordt er eigen bloed uit de patient ontnomen om vervolgens in een centrifuge de rode bloedplaatjes, het bloedplasma en groeifactoren van elkaar te scheiden. Het plasma wordt dan vervolgens terug geinjecteerd in de wond van de patient.

Men verwacht van de P.R.P. behandeling in de sportgeneeskunde dat deze in staat is extra signalen aan het lichaam te geven om de lokale wond sneller te genezen. Een soort lichaamseigen booster…

De P.R.P. behandeling bij de haartransplantaties zou idem moeten leiden tot bevordering van de wondgenezing en mogelijk een versnelde groei van de geimplanteerde haren.

Vele artsen wereldwijd zijn nogal sceptisch over de resultaten hiervan!

Wat ik er zelf van vind?

Wordt binnenkort vervolgd…

Auteur: haartransplantatie (Fue & Fut) -haarchirurgie

Werkzaam als haarchirurg / Hair Restoration Surgeon. Gespecialiseerd in Esthetische -en reconstructieve haarchirurgie. Haartransplantatie FUE (& FUT), wenkbrauwtransplantatie en haaruitvalpreventie. Werkzaamheden bij haartransplantatie kliniek: > Eberson Hair Clinic (NL). www.ebersonhairclinic.nl

2 thoughts on “Tiger Woods aan de P.R.P. behandeling

 1. Als dat zo zou zijn dan hadden vele haarklinieken dit toch al hebben toegepast of uitproberen? Maar het blijft intressant dit te volgen,je kan er alleen maar wijzer van worden toch? Anders de personen wel die de behandeling ondergaan.
  En dat is het belangrijkste,dat je de klant de beste behandeling geeft die er is,en die krijgen ze nu al bij jou dus wat wil men nog meer??

  • Beste meneer Boelema,

   bedankt voor uw reactie. Helemaal correct momenteel wordt deze behandelmethode m.n. bij haarklinieken experimenteel toegepast. In de sportgeneeskunde heeft het enigszins baat wat betreft bespoedigen van het herstel van een wond maar daar houdt het dan ook verder mee op.

   Voor een haartransplantatie zal P.R.P. mogelijk de genezing licht bespoedigen maar wat betreft extra groei van het dunne aanwezige haar daar heb ik mijn twijfels over. Vorig jaar publiceerden twee Amerikaanse collega’s van mij Dr. Greco en Dr. Brandt in ons vakblad hierover waarbij ze bij bij enkele van hun clienten het volgende resultaat behaalden:
   Een toename in haardikte van 9,7 % en na 4 maanden en 6,1 % na 8 maanden bij de P.R.P. groep.

   Persoonlijk vind ik 6,1% verbetering na 8 maanden niet echt esthetisch spectaculair zeker niet als je deze behandeling gemiddeld 2-4x per jaar moet herhalen met een prijskaartje van gemiddeld 500$ per behandeling!
   Een goed preventief haargroeimiddel kan al een vergelijkbaar resultaat behalen…

   We moeten het nog bezien of dit een aanvullende behandelmethode wordt in onze strijd tegen haarverlies. Wat ik persoonlijk wel mooi vindt is dat er weer andere wegen worden ingeslagen wat betreft innovatie naar nieuwe behandelmethodes.

   vriendelijke groeten,

   drs. H. Eberson
   EBERSON HAIR CLINIC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s