Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Krachtige middelen tegen haaruitval

Een reactie plaatsen

Het zal je niet verbazen maar zolang mensen last hebben van  haaruitval zolang bestaan er al diverse soorten lotions en pilletjes. Het is een probleem van alle tijden en voorkomend in alle lagen. Ieder jaar worden er wereldwijd zo’n 300 nieuwe middelen geproduceerd. Werkzaam? Niet of nauwelijks, helaas.

Maar de vraag is altijd nog welke werken er nu wel en welke niet?  Om dit te beantwoorden moet je eerst weten dat haarverlies een multi-factorieel probleem is waar meerdere oorzaken naast de erfelijke aanleg voor kaalheid mee spelen. Zo kan langdurige stress wel degelijk een enorme impact hebben op het versnellen van je haarverlies. Onlangs stond er nog een artikel in de Telegraaf dat sinds het begin van de economische recessie is het aantal Engelse mannen dat hulp zoekt tegen hun haarverlies met 89 procent toegenomen. Er zijn nog talrijke redenen te vermelden zoals vitamine -en ijzergebrek, hormonale veranderingen etc.

Al in al kun je zeggen dat het beste medicijn tegen haarverlies niet bestaat! Het werkt door de variaties aan oorzaken gewoonweg niet voor iedereen. Zo kan de bewezen en F.D.A. goedgekeurde  haarpil Propecia® met de werkzame stof Finasteride (1mg)  voor c.a. 82% van de mannen tot een goed resultaat leiden, met name op de kruin, maar bij vrouwen vrijwel niet. Anders om kan minoxidil lotion 2-5% lokaal op de hoofdhuid bij vrouwen weer meer effect hebben dan voor mannen. Bestaat er iets als een tussenweg wat betreft werkzaamheid? Nee, het medicijn werkt of het werkt niet!

Dit geldt ook voor het vrij recente medicijn Avodart® welke beide enzym types v/h 5 Alpha reductase remt. Ook dit medicijn staat nog vrij redelijk in de kinderschoenen als haaruitval medicijn en geeft de nodige bijwerkingen zowel op korte als op lange termijn (als het ontstaan van een mogelijke depressie). De exacte dosering van Avodart® met als werkzame stof dutasteride is ook niet helder onderzocht zeker wat de effectiviteit op lange termijn  betreft!

Als je erg twijfelt over welk middel momenteel het beste werkt houd dan je gezond verstand erbij en raadpleeg eens je arts of apotheker:

– Gebruik in eerste instantie erkende medicijnen zoals Finasteride en/of minoxidil (Rogaine) lotion. Daarna kun je jezelf gaan richten op aanvullende mogelijkheden & middelen die mede ook door een uitgebalanceerde    gezonde levensstijl versterkt worden.

Binnenkort ga ik iets meer vertellen over aanvullende mogelijkheden…

Auteur: haartransplantatie (Fue & Fut) -haarchirurgie

Werkzaam als haarchirurg / Hair Restoration Surgeon. Gespecialiseerd in Esthetische -en reconstructieve haarchirurgie. Haartransplantatie FUE (& FUT), wenkbrauwtransplantatie en haaruitvalpreventie. Werkzaamheden bij haartransplantatie kliniek: > Eberson Hair Clinic (NL). www.ebersonhairclinic.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s