Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Haartransplantatie model Kasper

Een reactie plaatsen

Vandaag publiceren we  geen algemeen artikel. We hebben vorige week  Kasper behandeld met de FUE-methode. Bedankt Kasper dat je een bijdrage levert aan deze kleine rapportage hoe een behandeling in onze praktijk er daadwerkelijk uit ziet.

Een korte inleiding: Kasper heeft reeds eerder c.a. 1,5 jaar geleden elders een haartransplantatie ondergaan volgens de klassieke FUT-methode. Op zich is Kasper hier wel tevreden mee maar nu wil hij graag meer volume/dichtheid hebben zodanig dat de hoofdhuid minder zichtbaar wordt. Planning is via de FUE-methode 1250 grafts in maximaal 2 dagen tijd te implanteren. Kasper kiest voor deze nieuwe methode omdat hij geen operatie meer wil hebben waarbij een litteken op het achterhoofd ontstaat en waarvoor je toch al gauw een week rust nodig hebt om te herstellen na de operatie. Bij de FUE- behandeling verloopt het herstel zeer voorspoedig en blijft er geen zichtbaar litteken achter in het donor gebied.

Kasper kort voor zijn haartransplantatie

Afb. 2 Om 1250 grafts te verkrijgen is volledig opscheren meestal een vereiste. Voor de implantatie wordt de gewenste zone na wederzijdse overeenstemming afgetekend.

Afb. 4

Bovenstaande afbeelding 4 toont duidelijk de verschillen tussen de moderne Fue-methode (boven het litteken) en de klassieke FUT -methode waardoor toch nog regelmatig een onsierlijk litteken achterblijft in het donor gebied. De FUE wondjes zullen voorspoedig genezen binnen 1 week en haast onzichtbare minuscule puntvormige littekens achter laten.

Afb. 5

Dag 1 : Kort na het eruit halen van de grafts kijkt Kasper ’s middags naar zijn eigen dvd films. Na de extractie implanteren de hair technicians alle grafts een voor een terug op de gewenste zones. Deze middag is Kasper alweer 650 grafts verder en plannen we een vervolgdag in voor verdere extractie. We konden makkelijk meer eruit halen deze dag vanwege het goede donor gebied wat betreft haar dichtheid & haar structuur maar opvallend was de sterke doorbloeding in de huid waardoor terugplaatsen op de gewenste zones moeilijker liep als verwacht.

Dag 1. Direct na de haarimplantatie blijven er tijdelijk nog wat korstjes achter die door de incisies zijn ontstaan. Deze zullen spoedig helen en binnen 1 – 1,5 week niet meer zichtbaar zijn. Op vraag van Kasper hebben we de normalitaire aanwezige zwellingen in het voorhoofd tot een absoluut minimum beperkt zodanig dat Kasper 3-4 dagen later weer kan gaan werken.

Afb. 7 Donor gebied volledig na extractie

Dag 2: Donor zone direct na extractie van 1267 grafts.

Wat betreft het FUT -litteken, heb ik Kasper aangegeven dit volgend jaar te willen wegwerken door implantatie van c.a. 300 grafts in het litteken. Hierdoor kan hij in toekomst zijn haar laten stylen en knippen naar eigen wens en ziet haast niemand meer in toekomst dat ie ooit een haartransplantatie heeft gehad.

Kasper direct na zijn implantatie van 1267 grafts voornamelijk in de haarlijn & inhammen. De korstjes zijn het restant van de goede doorbloeding van de hoofdhuid en zullen de grafts helpen de komende dagen stevig verankerd te blijven. Kasper gaat de komende dagen aan de slag met de door ons gekozen speciale verzorgings set zodanig dat de geïmplanteerde haren optimaal gaan groeien.

Zoals beloofd gaat Kasper naar huis zonder zwelling op het voorhoofd dit in tegenstelling tot de klassieke FUT- methode of de behandelingen zoals die in vele klinieken worden gebruikt waardoor de zwelling vooraan het hoofd/gezicht vaak tot 1 week na behandelingen zichtbaar aanwezig blijft.

Kasper after his implantation of 1267 grafts

Kasper net voor zijn vertrek naar huis. Wij wensen jouw een goede terug reis en voorspoedige groei van je nieuw geïmplanteerd haar!

Dr Eberson en het EHC-team

 

Update Kasper-herstel na 1 week. Donor-gebied als ontvangstgebied. Klik hier.

Nieuwsgierig hoe het eruit ziet ca. 9 maanden later? Klik hier.

Auteur: haartransplantatie (Fue & Fut) -haarchirurgie

Werkzaam als haarchirurg / Hair Restoration Surgeon. Gespecialiseerd in Esthetische -en reconstructieve haarchirurgie. Haartransplantatie FUE (& FUT), wenkbrauwtransplantatie en haaruitvalpreventie. Werkzaamheden bij haartransplantatie kliniek: > Eberson Hair Clinic (NL). www.ebersonhairclinic.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s