Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Nieuw onderzoek naar haarverlies geeft weer hoop!

4 reacties

We weten het al lange tijd, vitamines zijn goed voor ons algehele gezondheid & welzijn.              

Menig lezer is al bekend met het feit dat vitamine B goed is voor de ontwikkeling van onze haren en nagels. Maar minder bekend is vitamine D.

Vitamine D heeft talrijke positieve effecten onder andere op uw darmen, bot ontwikkeling, immuunsysteem en stimuleert de productie van insuline in de alvleesklier. Afgeleide producten van deze vitamine blijken verder toegepast te kunnen worden in de behandeling van bijvoorbeeld psoriasis en leukemie. Maar het doet meer…zo blijkt uit een recent onderzoek (Harvard Medical School) dat uit vitamine D3 afgeleide bestanddelen de haargroei stimuleert van genetisch kale muizen. Deze vitamine bestanddelen zorgen voor de hergroei van gezond haar.

Maar er is meer. Zo blijken onderzoeken (Pubmed) aan te tonen dat onze haarfollikels over meerdere vitamine D receptoren beschikken met tot nu toe nog vrij onbekende redenen.

Ook zijn er steeds meer aanwijzingen dat deze vitamine D receptoren (MED receptoren genoemd) mogelijk de sleutel tot hergroei van uw haar zou kunnen betekenen. Zouden wetenschappers hiermee uiteindelijk er toch in gaan slagen om er een toekomstig medicijn van te maken tegen haaruitval?

Een groep onderzoekers in San Francisco (VS)  alsook op de Harvard Medical School hebben naast deze vitamine D receptoren diverse moleculen geidentificeerd die deze receptoren blijken te activeren en dus een potentieel toekomstige behandeling zou kunnen zijn.

Er moet nog veel onderzoek hierna gebeuren. Inname van Vitamine D alleen is niet afdoende en een overmatige overdosis van dit vitamine D is zelfs schadelijk voor uw gezondheid. Zo kan er bijvoorbeeld schade aan uw nieren door ontstaan.

Wetenschappers zullen dus in toekomst de behandeling veel specifieker moeten gaan richten op deze vitamine D receptoren in de huid.

Vooralsnog moeten wij blijven vertrouwen op de bekende haarmiddelen als Minoxidil- en Rogaine lotion, Finasteride tabletten. En indien deze middelen niet afdoende resultaat opleveren blijft een haartransplantatie de enige effectieve behandelmethode. Wellicht naast de bekende behandelmethodes kan een gezonde portie zonlicht en de nodige vitamines als aanvulling iets extra’s betekenen voor een gezonde haargroei.

Amsterdam, sept. 2012

Dr Eberson

Auteur: haartransplantatie (Fue & Fut) -haarchirurgie

Werkzaam als haarchirurg / Hair Restoration Surgeon. Gespecialiseerd in Esthetische -en reconstructieve haarchirurgie. Haartransplantatie FUE (& FUT), wenkbrauwtransplantatie en haaruitvalpreventie. Werkzaamheden bij haartransplantatie kliniek: > Eberson Hair Clinic (NL). www.ebersonhairclinic.nl

4 thoughts on “Nieuw onderzoek naar haarverlies geeft weer hoop!

 1. Het zou beter zijn om zorg te dragen van het haar te nemen door natuurlijke methoden, maar als de zaak niet onder controle met dergelijke technieken, haartransplantatie moet beschouwd worden als de oplossing. Na dit proces ook de gezonde voeding en andere stappen moeten worden genomen voor de zorg van haar.

  • Beste Tom,
   Ja beide invalshoeken zouden elkaar moeten aanvullen. Het is altijd verstandig ieders algehele gezondheid via gezonde voeding en beweging te supporten. Soms is een extra multivitamine net iets extra wat een persoon nodig heeft omdat de desbetreffende persoon er niet aan toe komt bijvoorbeeld door een druk bestaan. Maar vaak zien wij clienten die dit al maximaal doen via alle natuurlijke bronnen maar uiteindelijk niet afdoende werken. Aanvullende haarpreventie kunnen dan net dat extraatje geven om hun haar duurzaam gezond te behouden.

   vr. groet,
   dokter Eberson

 2. Ik heb ergens gelezen dat een te warm douche nemen of jacuzzies en sauna’s niet zo gunstig zijn voor de haar , hierboven las ik dat een gezond portie zonlicht gunstig kan zijn voor haargroei. Alleen mij vraag is bij het zonnen word de hoofdhuid ook heel warm is dat dan niet erg?

  • Beste Wahel,

   Een warme douche, een jaccuzi of een sauna bezoek zijn geven geen problemen voor uw haar. Deze relaxende bezigheden zijn niet aan te bevelen kort na een haartransplantatie.
   Zonlicht en UV licht is goed voor de vitamine D aanmaak in de huid maar overmatig intens zonnen is zowel voor huid en haar nooit echt gezond.

   Vaak zonnen aan het strand in combinatie hetzij met chloorwater of zoutwater maakt haar breekbaarder.

   Vriendelijke groet,

   Dokter Eberson, Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s