Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Haarverlies door roken

Een reactie plaatsen

Afbeelding

Recent nog een artikel gelezen in de Journal Archives of Dermatology dat roken haarverlies bevordert en de kans hierop bij flinke rokers (> 20 sigaretten per dag) zelfs verdubbeld.

In deze Taiwanese studie werden 700 mannen in de leeftijd 40+ gevolgd en hieruit bleek dat er een duidelijke relatie bestond tussen haaruitval en hun rookgedrag. Hoe meer zij rookten hoe meer kans op haarverlies. Ook nadat ze stopten blijft het risico op haarverlies nog steeds verhoogd aanwezig.

Zulke artikelen lezen we wel vaker maar wat zijn mogelijk de redenen dat roken invloed op haar heeft? We weten allemaal dat roken uiteraard slecht is voor de gezondheid. Geen wonder er zitten c.a. 4000 ongezonde bestanddelen in een sigaret waarvan de meest bekende koolmonoxide en nicotine.

Roken en met name nicotine zorgt voor vasoconstrictie (samentrekken) van de kleinere bloedvaten in de huid. Hierdoor vermindert de bloedtoevoer naar de huid en haarwortels. Koolmonoxide zorgt voor een verminderde transport van zuurstof in het bloed. Beide factoren in combinatie met erfelijke kaalheid tasten de reeds zwakke haarwortels aan met als gevolg meer haarverlies.

Bij jongere mensen komt dit echter ook steeds vaker voor in combinatie met meer stress op hun werkplaats en door toename van het roken.

Kortom het aloude adagio blijft nog steeds van toepassing:

“Voorkomen is beter dan genezen”

Dokter Eberson, Amsterdam.

Auteur: haartransplantatie (Fue & Fut) -haarchirurgie

Werkzaam als haarchirurg / Hair Restoration Surgeon. Gespecialiseerd in Esthetische -en reconstructieve haarchirurgie. Haartransplantatie FUE (& FUT), wenkbrauwtransplantatie en haaruitvalpreventie. Werkzaamheden bij haartransplantatie kliniek: > Eberson Hair Clinic (NL). www.ebersonhairclinic.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s