Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

De Haarlijn

Wat is het belang van een mooie haarlijn?


Een hoge haarlijn versus een lage haarlijn. Terugtrekkende haarlijn of inhammen. Een meer mannelijke haarlijn versus een vrouwelijke haarlijn…

Telkens als we onszelf  in de spiegel bekijken of iemand anders voor het eerst in de ogen kijken valt de haarlijn het eerst op. Onbewust maken we iedere dag de som op of iemand er jong,vitaal of juist ouder uit ziet.

Maar waarom is deze haarlijn zo belangrijk voor ons?

Dit heeft te maken met het feit dat onze haarlijn een soort raamwerk van ons gezicht vormt…vergelijk het metaforisch maar met een schilderij waar geen lijst omheen zit. Dit kan er goed uit zien maar het is uiteindelijk net niet af. Voeg je er een mooie afgewerkte lijst aan toe dan verandert dit in een keer het esthetisch resultaat. Uiteindelijk geldt dit ook voor een kalende haarlijn,de afwezigheid hiervan verandert geheel de contour van uw gezicht. Herstel je de haarlijn dan herstellen zich ook weer de gezichtscontouren. Het resultaat,een meer vitale jeugdige uitstraling.

Het maken van de haarlijn

In mijn praktijk betekent het creeren van de haarlijn altijd een compromis tussen mij en de patiënt. Dit wil niet zeggen  dat de patiënt niet weet wat het beste is voor hem, of dat de arts alwetend is. Wat het wel betekent is dat mensen vaak de neiging hebben om de haarlijn te hoog of te laag te laten plaatsen. Een te lage haarlijn, eerder puberale haarlijn zal duidelijk ongepast eruit zien bij een 40 jaar oude man.

Jonge mannen in hun vroege jaren twintig herinneren zich nog heel levendig (in tegenstelling tot de man van middelbare leeftijd) hun eigen, lage haarlijn op de leeftijd van zestien. Vaak zijn ze nogal radeloos over hun haarverlies en kunnen zich hiermee nog niet identificeren of herkennen op latere leeftijd.

Dit is waar de haartransplantatie chirurg de patiënt helder moet uitleggen wat de voor – en nadelen van de behandeling zijn,in plaats van in te spelen op zijn angsten en illusies om zo een snelle winst te maken.

Omgekeerd geldt dat bij een man op middelbare leeftijd die een opvolgende haartransplantatie vreest de haarlijn, erg conservatief, te hoog laat plaatsen. Het feit van een dergelijke zaak is, dat een haarlijn die te hoog geplaatst wordt,juist het kaal worden accentueert, met name door de aandacht te richten op een breed, hoog voorhoofd.

In ieder geval is het altijd beter om de eerste keer de haarlijn redelijk conservatief te plaatsen en indien noodzakelijk kan deze later weer verlaagd worden door b.v. de haar follikels weer voor de eersten te plaatsen. Uiteraard is het beter om in een keer de haarlijn goed te plaatsen. Want het primaire doel van een eerste haartransplantatie blijft tenslotte het herstel van de haarlijn en het aangezicht. Hoe mooier het raamwerk, hoe mooier het esthetisch resultaat wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s