Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Haartransplantatie FAQ

Wie voert de behandeling uit?

Iedere haartransplantatie (FUE) of wenkbrauwtransplantatie wordt uitgevoerd door onze ervaren haarchirurg en zijn medisch team. De behandeling start met het lokaal verdoven van de hoofdhuid. Daarna worden de FUE grafts geoogst (uitgeboord). Nadat de grafts verwijderd zijn uit het donorgebied aan de achterkant op het hoofd, maakt de arts de sneetjes in de hoofdhuid zodat de grafts weer in het ontvangstgebied terug gezet kunnen worden. Deze sneetjes worden weer opgevuld met de gewonnen grafts door zeer ervaren hairtechnicains. Eberson Hair Clinic is een van de weinige klinieken waarbij de FUE behandeling mede door de haarspecialist wordt uitgevoerd. Hiermee geven wij aan dat onze behandelingen op een zeer hoog niveau worden uitgevoerd. Uiteindelijk zorgt het complete ervaren team voor het gewenste eindresultaat.

Waarom kiezen voor Eberson Hair Clinic?

Onze medische praktijk richt zich reeds jarenlang volledig op de FUE haartransplantatie methode.
1. Vrijblijvend en kosteloos consult door met arts 2. Eerlijk en uitgebreid advies3. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, waarbij de nadruk met name op de kwaliteit ligt4. Wij voeren géén dure reclamecampagnes waar door de prijs niet wordt doorberekend aan de cliënt5. We voeren in onze praktijk slechts 1 haarbehandeling uit per dag. Zo kunnen we onze haarpatiënten de volledige aandacht en zorg bieden die ze verdienen. De arts wordt continu tijdens de behandeling mee betrokken wat de kwaliteit van uw haartransplantatie ten goede komt.6. Wij behoren tot betere haartransplantatie klinieken in Europa en werken volgens de hoogst haalbare kwaliteitsnormen. Een haartransplantatie bij ons is een uniek concept waarmee wij ons onderscheiden van andere haartransplantatie klinieken. Een microchirurgische haartransplantatie is een blijvende oplossing voor mensen die last hebben van haarverlies. Een haartransplantatie bij onze kliniek is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen beperkt het haarverlies zich meer tot het alsmaar dunner worden van het haar boven op het hoofd, terwijl kaalheid bij mannen vaak begint met het steeds verder terugtrekken van de haarlijn of het dunner worden van de kruin. Haaruitval is een veelvoorkomend probleem in onze samenleving. Een volle haardos is een schoonheidsideaal en symboliseert dynamiek, jeugdigheid en succes. Het is dus niet verwonderlijk dat haaruitval bij de getroffen mensen vaak als storend ervaren wordt.

Hoe kies ik voor een goede haarkliniek / arts?

Een goede haartransplantatie kliniek zou de mogelijkheden en beperkingen van de behandeling perfect moeten kunnen inschatten. Hij zou zich voortdurend moeten blijven verbeteren en steeds op de hoogte zijn van de allernieuwste technieken. Het is erg belangrijk dat er een goede vertrouwensrelatie bestaat tussen de kliniek en zijn cliënt. De consultant / arts heeft de opdracht zijn cliënt zo uitvoerig mogelijk te informeren over de behandelingsmogelijkheden. Daarbij is het ook van uiterst belang dat wij luisteren naar de persoonlijke wensen van zijn cliënt, hem hierbij adviseert en hem begeleidt op weg naar een geslaagde haartransplantatie. Er zijn verschillende belangrijke aspecten waarmee men moet rekening houden om een goede kliniek te vinden:1. Wanneer je een haartransplantatie overweegt, kan je best verschillende haarklinieken bezoeken vooraleer je een beslissing neemt.2. Welke behandelingsmethode en instrumenten zal het medisch team gebruiken bij uw haartransplantatie? Wordt er gebruik gemaakt van punchgrafts, de laser, microscoop, micronaalden, enz.? Naast de ervaring van het haarteam zijn de instrumenten die hij gebruikt van uiterst belang voor het resultaat van jouw haartransplantatie.3. Tijdens de raadpleging met de consultant / arts zal hij het aantal geschatte transplantaten en de behandelingskosten meedelen. Laat je niet misleiden door voordelige prijzen. Vaak geven haarklinieken zeer gunstige prijzen maar beloven ze een zeer gering aantal grafts. Let erop dat de kosten van de haartransplantatie en het geschatte aantal grafts in verhouding staan.4. Voor een mooi natuurlijk resultaat is de haardichtheid erg belangrijk. Een te lage haardichtheid geeft immers een te doorzichtig resultaat. Het is van belang dat de consultant / arts informeert hoeveel folliculaire eenheden er per cm² geplaatst worden. 5. Tenslotte houdt rekening ermee dat u behandelend haararts enkel en alleen haartransplantaties verricht en niet dit niet erbij doet. Ervaring, kunde en specialisatie zijn een must.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en is in principe volledig pijnloos. Door de locale anesthesie voelt het hoofd wel strak aan. Vergelijkbaar met een te kleine helm op uw hoofd. Dit gevoel kan enkele dagen aanhouden.

Hoe snel kan ik na de behandeling weer aan het werk?

We raden onze cliënten altijd aan om 1 week na de behandeling vrij te nemen, aangezien er vorming van wondkorstjes en roodkleuring van de hoofdhuid kunnen ontstaan die tot ca. 10 à 12 dagen na de behandeling aanhouden. Er zou doorgaans 2 à 3 dagen na de behandeling eveneens een zwelling (oedeem) aan het voorhoofd en/of de zijkanten van het aangezicht kunnen optreden die ongeveer na 7 dagen verdwijnen zal zijn. De aanbevolen rustperiode na de behandeling is daarom ca. 1 week.

Zijn er veel vrouwen die een haartransplantatie laten uitvoeren?

Ongeveer 20% van onze cliënten zijn vrouwen. Door de enorme evolutie van de eigen haartransplantatie en daarmee ook de sterke verbetering van de resultaten laten steeds meer vrouwen een haartransplantatie uitvoeren.

Is iedereen geschikt voor een haartransplantatie behandeling?

Nagenoeg iedereen kan behandeld worden. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult wordt gekeken of een haartransplantatie ook daadwerkelijk zinvol is en aan uw verwachtingen kan voldoen. Enkele uitzonderingssituatie waarin een haartransplantatie af te raden is; haaruitval op basis van een ziekte (zoals Alopecia Areata) of door gebruik van bepaalde medicijnen.

Hoeveel grafts worden er per dag getransplanteerd?

De hoeveelheid grafts die ons team per dag kan transplanteren is afhankelijk van een aantal factoren, denk hierbij aan; aantal beschikbare grafts, kwaliteit van de graft, conditie hoofdhuid. Tijdens het consult wordt met u besproken welke aantallen gewenst zijn en hoe lang men de behandeling inschat.

Hoe lang duurt een FUE behandeling?

Een FUE behandeling is een heel arbeidsintensieve behandeling en neemt relatief veel tijd in beslag. Het kan zijn dat een soms behandeling over twee of drie dagen verspreid wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s