Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Haartransplantatie vrouwen

Een haartransplantatie bij vrouwen komt steeds vaker voor. De meeste mensen associëren kaal worden bij mannen, wat op zich niet zo verwonderlijk is. In onze maatschappij worden de meeste mannen vroeg of later kalend. Vrouwen kunnen echter ook in meer of mindere mate lijden aan haarverlies. Een haartransplantatie kan dan ook bij vrouwen de uitkomst zijn. Wereldwijd lijden tientallen miljoenen vrouwen aan haaruitval. Vaak heeft dit een enorme gevolgen voor het welzijn voor deze vrouwen. De impact hiervan in het dagelijks leven wordt helaas nog steeds onderschat in onze maatschappij. Mannen die kaal zijn worden maatschappelijk eerder geaccepteerd dan een vrouw met haarverlies. Dit maatschappelijk taboe maakt het voor menige vrouw extra moeilijk om hierover openlijk hun gevoelens of gedachten te delen, zelfs niet met hun directe naasten. Voor hen levert haarverlies duidelijk grote problemen in hun sociale leven op.
Verschillende stadia haarverlies
Verschillende stadia haarverlies bij vrouwen
Een vaak voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen is de mannelijke variant van kaalheid (Alopecia Androgenetica) hierbij verloopt de kaalheid volgens een mannelijk patroon b.v. ter hoogte van de inhammen en/of de haarlijn. Het patroon van haaruitval lijkt bij vele vrouwen echter vaak niet op het patroon dat bij mannen (male pattern baldness) voorkomt. Meestal blijven de haarlijn en inhammen, in tegenstelling bij de kalende man, juist wel gespaard en verliezen vrouwen eerder het haar diffuus over een groot gebied (female pattern baldness) van hun hoofdhuid. Haaruitval bij vrouwen hoeft echter niet altijd het gevolg te zijn van deze erfelijke vorm van kaalheid, ook andere oorzaken als; bloedarmoede, strenge diëten, zwangerschap, schildklieraandoeningen enzovoorts. De juiste diagnostiek is daarom essentieel en bepalend voor de oorzaak als ook welke therapeutische en/of chirurgische behandeling mogelijk tot een succes leidt.

De vraag is nu wanneer wel een haartransplantatie bij vrouwen en wanneer niet?

Uit voorgaande blijkt dat de juiste diagnostiek en het uitsluiten van een andere medische oorzaak dan de erfelijke vorm van Alopecia Androgenetica voor haaruitval essentieel is. Naast een stabiele situatie van de haaruitval is goed donormateriaal ook bepalend voor een succesvol resultaat van een transplantatie; dit geldt uiteraard ook voor mannelijke cliënten.

U komt in aanmerking wanneer:

-U ten gevolge van een eerdere plastische ingreep (facelift, wenkbrauwlift) ter hoogte van de littekens haarverlies hebben.-U lijdt aan haarverlies ontstaan door een ongeluk zoals ernstige verbranding.-U lijdt aan de mannelijke vorm van Alopecia Androgentica waarbij inhammen, een hoge haarlijn of kale kruin reeds jarenlang aanwezig zijn. Daarbij is een stabiele situatie van het bestaande donorhaar een absolute noodzaak. Bij toenemende of ernstige haaruitval verspreid over de gehele hoofdhuid is een haartransplantatie niet geschikt. Men zou dan immers haren transplanteren die in de toekomst dreigen uit te vallen. Er zijn altijd wel uitzonderingen op deze regel maar laat U hierover goed informeren.-U niet meer lijdt aan Tractie alopecia (dwangmatig plukken van het eigen haar) hierbij is er geen sprake van een hormale oorzaak.-U als gevolg van het dragen van extensions, ook wel medisch “Tractia Marginalis” genoemd, kale plekken heeft gekregen.

U bent minder geschikt of eerder ongeschikt wanneer:

-U lijdt aan de auto immuun ziekte, Alopecia areata (kale plekken) of alopecia totalis (totale kaalheid).-U lijdt aan een ernstige vorm van Alopecia androgentica (verstoorde hormoonhuishouding) volgens het vrouwelijke type (female pattern baldness) met verspreide haaruitval over de gehele hoofdhuid en donorgebied. Dat wil zeggen; het haarverlies treedt zowel aan de achterkant als aan de zijkanten van het hoofd op. Dit zijn eerder ongeschikte kandidaten, niet alleen qua hoeveelheid geschikt donormateriaal, maar ook wat betreft verwachtingspatroon. Cliënten, met name vrouwen, verwachten eerder hun oorspronkelijke haardichtheid/haarvolume terug dan mannen.- De haaruitval wordt veroorzaakt door medicijngebruik. Hier is het raadzaam eerst advies te vragen aan de behandelend arts.

Opmerking

Deze informatie dient in eerste instantie ter informatie. Zoals eerder vermeld zijn er altijd uitzonderlijke situaties voor ieder individu mogelijk. Gelieve bij twijfel altijd een consultgesprek met Uw behandelend arts.Afspraak maken voor een consult?  www.ebersonhairclinic.nl / info@ebersonhairclinic.nl
Vrouwelijke kaalheid
Vrouwelijke kaalheid
Goed te behandelen vrouwelijke kaalheid.
Goed te behandelen vrouwelijke kaalheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s