Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Haartransplantatie

haartransplantatie-haartransplantatie.jpg

 

 

 

Haartransplantatie, haarimplantatie, haarchirurgie en vele andere technieken of resultaten beschrijven wij hier nu niet.

Hierover kunt u meer over lezen op mijn andere pagina’s wat betreft de F.U.E. en/of F.U.T. -methode.

Waar ik vandaag wat meer over zou willen vertellen dat zijn de stappen die men beter zou kunnen ondernemen voordat men aan een haartransplantatie begint. Velen hebben er jaren over nagedacht maar ook velen gaan plots onder het mes zonder al te veel planning of voorbereiding. Dit kan goed uitpakken maar soms kunnen er ook wel eens mindere resultaten ontstaan die je niet 1,2,3 eventjes kunt repareren maar je leven lang met je mee draagt. Want hoe je het ook bekijkt of anderen het ook aan je vertellen een haartransplantatie m.n. een F.U.T.- transplantatie blijft een operatieve ingreep!

Wees dus bewust van je keuze wat betreft operatie,behandelend arts en/of kliniek. Tijdens een consult krijg je alle tijd om je vragen te stellen maar dit geldt ook voor de arts. Onthoud dat jij zelf altijd de controle houdt over jezelf en je behandeling. Laat jezelf niet pushen en bij twijfel denk er nog een nachtje over na. Je kunt altijd later nog contact opnemen met de kliniek of een andere haarchirurg vinden waar je meer vertrouwen mee hebt.

Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan want een consult geeft voor velen de nodige spanning,maar probeer jezelf op gemak te houden want hoe relaxter je bent hoe meer informatie je onthoudt van je consult. Soms helpt het om een vriend(in) of familie lid erbij te betrekken. Zij kijken vaak meer objectiever naar het geheel of kunnen je de nodige extra support geven of helpen om aanvullende vragen te stellen.

Hoe lang een consult-gesprek duurt hangt af van jezelf en de arts of consulent, dit kan een half uurtje duren en soms 1,5 uur in beslag nemen. Kom je er beide niet uit dan is een vervolg gesprek niet zo’n slecht idee. Het belangrijkste is dat beide partijen niet al te veel twijfels eraan over houden. Soms is het handig om schriftelijk van te voren een vragenlijst op te stellen. Naderhand kun je deze thuis nog eens rustig nalezen.

Wat je bespreekt tijdens een dergelijk consult hangt mede af van je eigen voorkennis en vragen. De arts legt vaak een behandelplan voor op korte -en lange termijn. Een transplantatie doe je niet zomaar even, nee er kunnen soms meerdere operaties en/of aanvullende behandelingen (medicatie) nodig zijn om een mooi en langdurig cosmetisch resultaat te behalen. Welke type haartransplantatie je ook ondergaat,je moet er de rest van je leven mee verder. Daarbij kan een mooie haarlijn op je dertigste op je 65ste totaal niet meer bij je passen. We letten op je huidige leeftijd maar houden tevens ook rekening met het beloop op latere leeftijd. Wees realistisch hierin en vertrouw op het design van je nieuwe haarlijn die de arts je voorstelt omdat hij/zij vaak veel meer ervaring mee heeft dan jezelf. Ook houden we er rekening met je toekomstige haaruitval en je huidige donor situatie en op lange termijn. Je hebt per slotte alleen zoveel donor haar (follikels/grafts) ter beschikking die je op je achterhoofd hebt en daarmee moeten we spaarzaam omgaan.

Kort samenvattend :

*Maak voor jezelf een lijst met de meest belangrijke vragen. Je zult ze wellicht niet allen onthouden tijdens een consult. Op schrift heb je ze klaar voor je liggen.

*Houd rekening met je eigen medische voorgeschiedenis, je behandelend arts vraagt er meestal naar maar het is handiger als je alles paraat hebt. Dit geldt idem voor wat betreft  je actuele gebruik van medicijnen en/of vitaminen preparaten.

*Neem alle info mee die je hebt over je haaruitval wat betreft eventuele informatie van je huisarts/dermatoloog.

*Heb je recent een bloedonderzoek gehad is het handig om de resultaten mee te nemen, denk bijvoorbeeld aan Hepatitis en H.I.V. etcetera de kliniek kan deze gebruiken ter aanvulling of diagnostiek.

*Soms is het handig om je gegevens van je huisarts/tandarts e.a. paraat te hebben voor eventuele correspondentie later.

Uiteraard is dit een beperkte lijst wat betreft vragen en het is altijd handig om dit vooraf met de behandelend arts/kliniek te bespreken.

www.ebersonhairclinic.nl

dr H. Eberson, 20-maart-2010

4 thoughts on “Haartransplantatie

 1. Mijn naam is lucy.Ik ben 35 jaar oud en wordt dit jaar eind oktober een jaar ouder.
  Ik ben afkomstig van de Nederlandsche Antillen.
  Sinds een jaar geleden ben ik kaal aan het worden op diverse plekken midden op mijn hoofd.
  Het zit waarschijnlijk in de familie, doordat mijn zus en moeder ook last hebben van de zelfde probleem.

  Ik heb de transplantatie van Gerard Joling gezien en was benieuwd of u ook wat voor mijn kon betekenen.

  Ik ben voornamelijk geintreseerd in de behandelings voorwaarden en de prijs.

  Hoop dat ik u voldoende informatie heb gegeven, en dat ik snel iets van u mag vernemen.

  Met vriendelijke groeten,

  Mvrw.H.Lucerita.

 2. Beste Lucy,

  ook vrouwen kunnen inderdaad veel last ondervinden van de mannelijke vorm van Alopecia Androgenetica (erfelijke vorm van mannelijke kaalheid). Dit komt in uw familie geschiedenis ook duidelijk voor…
  Het is belangrijk altijd voordat u een transplantatie overweegt eerst een goede diagnose te stellen en het verdere beloop van uw haaruitval in kaart te brengen. Haaruitval bij vrouwen kent talrijke oorzaken, die niet enkel hormonaal van oorzaak behoeven te zijn.
  Ook zou kunnen denken aan de mogelijkheden wat betreft het verder voorkomen van uw haaruitval door preventie. Een consult is zeker geen overbodig luxe.
  Wat betreft kosten, dit is mede afhankelijk van het verdere beloop van uw kaalheid,de benodigde hoeveelheid implantaten en uiteraard uw verdere verwachtingen en wensen. Op onze website vindt u meer info hierover.

  Vriendelijke groeten, drs. H. Eberson
  EBERSON HAIR CLINIC

 3. Graag wil ik weten of U iemand zou behandelen met een HIV+ status en die aan medicatie is. Viral load en CD4 perfect.

  • Beste anoniem,
   dit is een goede legitieme vraag…
   In principe kan een transplantatie wel gedaan worden bij een HIV + persoon zeker als deze een gezonde wond genezing heeft. De vraag is ook of klinieken dit graag willen doen vanwege grote kans op prik accidenten m.n. bij grotere behandelingen. Het is goed om dit aan te geven bij de aanvraag/consult. Sommige klinieken testen hierop extra, begrijpelijkerwijs.

   Ik zelf heb ook ook vroeger clienten die HIV+ zijn behandelt…
   Ik zie dat u in Belgie woont. Er zijn trouwens goede haar klinieken in Belgie.

   Wens u het beste toe,
   vriendelijke groet-
   Dr Eberson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s