Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Haaruitval mannen

De een noemt het een ziekte de ander een cosmetisch probleem,maar hoe je het ook wil benoemen alopecia of kaalheid,beide termen vormen een dagelijks probleem voor miljoenen mannen en vrouwen wereldwijd.

Wereldwijd is de Androgenetische Alopecia (AGA) de meest voorkomende oorzaak van haarverlies,voor 50% van de vrouwen tot 80% van de mannen geldt dat ze hiervan last krijgen in hun leven. Een erfelijke predispositie/voorgevoeligheid voor de ziekte lijkt inherent maar de echt verantwoordelijke genen hebben we nog steeds niet geïdentificeerd. Blijkbaar spelen een heleboel genetische factoren een rol bij het ingrijpen op het androgeen receptor gen. Daarbij spelen met name androgene hormonen en in het bijzonder dihydrotestosteron (D.H.T.) een essentiële rol in het ontstaan van kaalheid.

Kortweg in het algemeen Nederlands uitgelegd: De meeste kalende mannen hebben een genetische aanleg voor mannelijke kaalheid. Testosteron, een hormoon dat aanwezig is in hoge mate bij mannen na de puberteit, wordt omgezet in een sterker bijprodukt (D.H.T.) dihydrotestosteron door het enzym 5-alpha reductase.  Dit D.H.T. heeft een negatief effect op de haarzakjes. Elke haar follikel bevat een receptor voor dit hormoon en iedere keer dat ze in contact komt met  het D.H.T. gaan de haarwortels steeds vaker kortere en verzwakte haren produceren (miniaturisatie genaamd) en soms wordt hierdoor de haargroei van de follikel volledig gestopt. Dit proces put geleidelijk meer en meer uw voorraad van gezond haar uit en zal uiteindelijk tot haarverlies gaan leiden.

©dr H. Eberson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s