Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Haaruitval vrouwen

Haaruitval bij vrouwen…

Verschillende stadia haarverlies

in ons land hebben zo’n 500.000 vrouwen last van haaruitval maar het blijft nog steeds een behoorlijk onderschat item waar menig vrouw niet over wil praten. Vele vrouwelijke patiënten die ik heb gezien praten er niet zoveel over met hun naasten maar zoeken eerder hulp bijvoorbeeld bij hun kapper of starten hun zoektocht naar oplossingen via het internet. Hulp via de huisarts of dermatoloog is vaak summier en ’t is al wonderbaarlijk als deze al  1 goede haarlotion weet voor te schrijven.

Nu op zich is dat ook niet zo verwonderlijk want het aantal oorzaken voor vrouwelijke haaruitval is wellicht gecompliceerder dan die bij de doorsnee man. Nu wil ik niet zeggen dat de impact minder is als bij vele mannen, maar de impact sociaal gezien voor de vrouw in haar naaste omgeving kan vele malen groter zijn dan die voor de man: “ben je ziek?”, “goh het wordt wat dunnetjes…” ; “Je wordt ook wat ouder…!” zijn vaak slagzinnen die sommige vrouwen naar zich toe krijgen geslingerd en anders zijn het wel die priemende ogen op straat door de voorbijganger. Herkenbaar? Vast wel!

Goed wat kunnen die oorzaken dan zijn?

-Schildklier & leveraandoeningen

-Nierfalen

-Zink deficiëntie

-Ijzer tekort door extreem diëten

-Een te grote hoeveelheden aan vitamines…

-trauma’s zowel lichamelijk als van psychische aard

-Geboorte kind

-huidaandoeningen zoals schimmelinfecties

-diverse medicijnen zoals bloeddruk verlagende middelen

-auto-immuunziekten zoals Alopecia Areata

-extreme langdurige stress

-hormonale stoornissen door verkeerd pilgebruik

-en nog vele andere oorzaken

Volgende keer bespreek ik een jonge patiënte die recent een “kleine”haartransplantatie van c.a. 1250 grafts heeft gehad waarbij de slechte conditie van haar mede door haar jarenlange lifestyle werd versterkt….

©Dr H. Eberson 13-02-2010

2 thoughts on “Haaruitval vrouwen

 1. wil graag info over haarimplantatie en de kosten hiervan

  • Beste geintereseerde,

   de kosten van een transplantatie hangen mede af van het aantal grafts wat nodig is om het gewenste kale gebied te bedekken. Algemene tarieven kunt u zien op de webpagina Tarieven.
   Ook algemene info kunt u reeds nalezen op deze weblogs over de type behandelingen F.U.T.- behandeling en/of F.U.E.- behandeling.

   Om een goede inschatting te doen is het beter u zelf te zien of wat foto’s van uw huidige situatie te mailen zodanig dat we een eerste indruk krijgen. Dit is wellicht makkelijker als de aanvrager ver van de praktijk woont…

   Vriendelijk bedankt,

   Dr Eberson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s